Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

U poseti Maji Stanković

U poseti Maji Stanković

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Maja Stanković je uz svoju porodicu učila o značaju zdrave ishrane i čime se voće i povrće mogu tretirati ukoliko se gaje na konvencionalan način i šta mogu da sadrže, a ne bi trebalo. Kao i drugi ljudi koji se bave organskom poljoprivredom, tako su i članovi ove porodice osvešćeni kada se radi o ekologiji i dragocenim proizvodima koje nam priroda daje, pa priroda može i da se stara o njima.

Majin otac, Ivan Farago je prvo pokazao interesovanje i ljubav prema pčelama. Moto mu je „sve što je zdravo dolazi iz prirode“, veruje da priroda ima rešenje za sve i zna da pčele daju veliki broj proizvoda koji, ako se pravilno i pre svega preventivno koriste mogu poboljšati zdravstveno stanje svakog čoveka. Tako su njihovi voćnjaci stanište i izvor hrane za njihove pčele, koje za uzvrat oprašuju njihove voćke, omogućavajući veći prinos i bolji kvalitet. Prvenstveno za svoju porodicu sa svojom ženom gaji povrtarske, ratarske i voćarske biljne vrste, a kako su voćne na većoj površini, pružila se prilika da, prema zahtevima tržišta, sertifikuju organske proizvode i tako i drugi, koji nemaju priliku da samostalno uzgajaju voće, mogu uživati u plodovima iz Majinog voćnjaka. Od organskih proizvoda u ponudi imaju orahe, višnje, kajsije, šljive i koštice kajsija.

Od organskih sirovina spravljaju mnoge proizvode na tradicionalan način. Svoje proizvode zaslađuju medom, ne dodaju šećer, konzervans i druge aditive. Majina kreativna priroda pomaže da se oni upakuju i obeleže na starinski, ali atraktivan način, da su štandovi na kojima oni izlažu šareni i privlačni i da ste u mogućnosti da pored proizvoda dobijete osmeh, lepu reč i koristan savet. Njihovom znanju i interesovanju za organsku proizvodnju i rešenjima koja se kriju u prirodi nema kraja, jer to je način razmišljanja i stil života.

Organska proizvodnja, kao oblik održive proizvodnje između ostalog treba da neguje i čuva tradiciju, međuljudske odnose, trgovinu bez posrednika i privilegiju da potrošači upoznaju osobe koje proizvode hranu za njih i njihove porodice. Ko proizvodi hranu koju Vi jedete?[/vc_column_text][vc_gallery type=“nivo“ interval=“0″ images=“2989,2988,2987,2992,2993,2990″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar