Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Tradicionalna jela od organskih proizvoda po metodama molekularne gastronomije

Tradicionalna jela od organskih proizvoda po metodama molekularne gastronomije

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Produkcijska kuća Skorpion, čuvena po popularnoj TV emisiji “Kuhinjica” i istoimenom časopisu, počinje novi serijal kulinarskih emisija, čiji je autor i glavni kuvar Chef Marijana Pedović, molekularni gastronom, predsednica Asocijacije molekularnih gastronoma Srbije. Kroz serijal od 52 emisije, autorka želi da na savremen način predstavi srpsku kuhinju, od srednjevekovnog doba do danas. Tradicionalna jela će biti pripremljena metodama molekularne gastronomije. Ovaj termin odnosi se na eksperimentalno kuvanje u restoranima vođeno entuzijazmom i željom modernih kuvara da istraže raznovrsne sastojke, alatke i tehnike. Uključuje brojne fizičko-hemijske procese, i zahteva specijalizovanu profesionalnu opremu. Molekularna kuhinja, avangarda savremenog kulinarstva, prisutna je u najelitnijim restoranima sveta, a autori jela u novoj formi koji se bave razvojem ovih metoda imaju status superzvezde.

Autorka prvog kulinarskog serijala koji će spojiti srpsku kuhinju i proizvodni potencijal naše zemlje sa najsavremenijim tehnikama pripreme hrane, gđica Pedović, zainteresovana je da kroz svoj rad predstavi i  proizvođače najkvalitetnijih namirnica, koje će ujedno koristiti u emisiji. Sastojci koji prolaze kroz zahtevne procese obrade u molekularnoj kuhinji moraju biti vrhunskog kvaliteta, a suština serijala je da se prikaže bogato nasleđe i gastro potencijal Srbije upravo kroz domaće proizvode, autohtone sorte, rase i autentične plodove prirode.

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede (VOK) u ovom serijalu nastoji da prikaže domaće proizvođače i njihove proizvode sa autentičnim pričama kako su se odlučili na ovaj poduhvat, kako bi se povećala proizvodnja i potrošnja organskih proizvoda.

Foto: Asocijacija Molekularne Gastronomije Srbije

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“flexslider_fade“ interval=“3″ images=“4426,4425,4424,4423,4422,4421,4420″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“1200×800″][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar