Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Organska proizvodnja u Olimpijskom selu

Organska proizvodnja u Olimpijskom selu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tu negde, u ravnom Banatu, na petom kilometru od Zrenjanina, u Olimpijskom selu i rodnom mestu čuvenih odbojkaša braće Grbića i košarkaša Dejana Bodiroge počinje Dejanova priča. Nakon 11 godina provedenih u gradu, urbani stil života zamenjuje novim, kako on kaže, prirodnijim životom.

Ekonomista po struci, Dejan Vujović, tridesetšestogodišnjak iz sela Klek u bankarstvu je proveo 11 godina radeći na različitim radnim mestima u 4 banke, ali aprila 2015. godine donosi odluku da se posveti sopstvenom biznisu i vrati na selo u kuću njegovih roditelja sa idejom da se oproba u organskoj proizvodnji povrća. Na svojoj mikrofarmi u četiri plastenika i na otvorenom polju, počinje da gaji lisnato povrće poput spanaća, zelene salate, mladih lukova, ali je radi većeg asortimana svojih zdravih proizvoda uključio u proizvodnju i raštan, rukolu, radič i endiviju. Optimistički nastrojen, Dejan akcentuje da je svaki početak težak i da je za jedan ovakav poduhvat, pre svega, bila potrebna čvrsta volja da čovek pobedi sebe i da pored promene posla, promeni i svoje životne navike. Prikupljajući i tragajući za informacijama iz sveta organske poljopoprivrede svoju veliku zahvalnost duguje organskim proizvođačima Branku Koziću i Šandoru Balanjiu koji su nesebično sa njim podelili iskustvo i pružili mu prave smernice za njegov dalji rad.

Posebno ističe da su ekologija, deljenje iskustva i zdrava ishrana primarne vrednosti koje neguje u svom poslovanju. Zanimljivu ponudu povrća distribuira na lokalno tržište i putem interneta i istu želi da učini lako dostupnom za sve. Na pitanje da li se susreće sa određenim problemima u svojoj proizvodnji, odgovara da ni jedan problem nije nerešiv ako verujete u to što radite. Na osnovu toga, želja mu je da svaki dan uči, kako bi za svoje kupce proizveo što kvalitetniji proizvod.

“Bavljenje organskom proizvodnjom pruža mogućnost slobode i kreativnosti uz dozu ponosa, jer znate da ste proizveli nešto što je na blagodat onome ko takvu hranu konzumira, gde se javlja obostrana sreća i zadovoljstvo. Uvažavajući da je život jedino blago predano se trudim da ga svojim proizvodima ulepšam i to je sreća koju želim da distribuiram do svojih kupaca”, zaključuje Vujović.

Autor: Bojan Vojnov
Fotografija: Stefan Manja[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“flexslider_fade“ interval=“3″ images=“3707,3706,3705,3704,3703,3700,3699,3702,3701,3698,3697,3696,3695,3694,3690,3689″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“1200×800″][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar