Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Predstavnici GIZ-a i COP PKS u poseti klasteru

Predstavnici GIZ-a i COP PKS u poseti klasteru

U sredu 26. aprila 2017. u poseti Vojvođanskom klasteru organske poljoprivrede bili su predstavnici Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), Ambasade SR Nemačke, kao i Centra za organsku proizvodnju Privredne komore Srbije.

Menadžer Marija Nikolajev i poslovni sekretar Stefan Manja upoznali su goste sa istorijom Klastera, strukturom i članstvom, ulogom u sektoru organske poljoprivrede, kao i rezultatima rada u prethodnom periodu. Predstavljene su aktivnosti na komercijalnom planu, u cilju obezbeđivanja povoljnijih uslova za članstvo, kao i promocija organskih proizvođača putem internet i Facebook stranice i televizijskih emisija. Pomenute su aktivnosti sektora za edukaciju, a takođe i uspešno realizovani i tekući projekti. Aktuelna je aplikacija Klastera za biznis akcelerator Katana, sa idejom koja povezuje informacione tehnologije i organsku poljoprivredu u cilju olakšanja vođenja dokumentacije i procesa sertifikacije za proizvođače.

Član Upravnog odbora Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede i organski proizvođač, Sanja Kuzmanović, prenela je gostima svoje i iskustvo ostalih proizvođača iz okoline Novog Sada, kao i poteškoće sa kojima se susreću, na čijem rešavanju će se raditi u narednom periodu.

U razgovoru su razmotrene mogućnosti za buduću saradnju i dogovoreni naredni susreti.

Ostavite komentar