Na devetoj sednici Upravnog odbora 14.12.2018. za menadžera Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede (VOK) izabrana je Tanja Vujanov, po struci master inženjer poljoprivrede – smer Održiva poljoprivreda. Od 2015. godine je Tanja učestvovala u aktivnostima VOK, upoznata je sa dešavanjima u sektoru organske poljoprivrede i poznata je članovima klastera.

Tanja poručuje da će u narednom periodu tim nastaviti da se bavi zastupanjem interesa članova, pružanjem stručne pomoći u pribavljanju sredstava za realizaciju razvojnih projekata iz različitih inostranih i domaćih fondova i unapređenjem naučno-istraživačkog rada i neformalnog obrazovanja svih aktera organske poljoprivrede. Članovima je omogućeno da imaju svoj podsajt u okviru sajta VOK, šalju slike i vesti o svojoj proizvodnji koje će biti objavljene na sajtu http://vok.org.rs i facebook stranici https://www.facebook.com/organskiklaster i na taj način promovišu svoje proizvode. Svojim članovima VOK nudi uslugu objedinjene nabavke semena i sadnog materijala, đubriva i sredstava za zaštitu, što obezbeđuje povoljnije uslove od tržišnih.

Ovom prilikom se pozivaju članovi da pokrenu inicijativu, daju predloge i koriste sve usluge i povlastice koje obezbeđuje udruženje, čime će  doprineti održivom razvoju organske poljoprivrede i održivosti udruženja koje sredstva pribavlja od članarina, dobrovoljnih priloga, sponzorstva, poklona, realizacije projekata i pružanjem poslovnih usluga, a u svrhu ostvarivanja ciljeva i izmirenja troškova redovnog rada udruženja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *