Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Izmena pravilnika o koriščenju podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju

Izmena pravilnika o koriščenju podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju

Ovim Pravilnikom (Objavljeno u „Službenom glasniku RSˮ, broj 3 od 12. januara 2018. godine) koji stupa na snagu od  1.februara 2018.godine  je  predviđena izmena član 8, stav 3 PRAVILNIKA O KORIŠĆENjU PODSTICAJA ZA ORGANSKU STOČARSKU PROIZVODNjU (Objavljeno u „Službenom glasniku RS”, broj 41/17 od 28. aprila 2017. godine).

Ovom izmenom je predviđeno da podsticaji u organskoj stočarskoj proizvodnji za krave dojilje ostvaruju se za krave dojilje, starosti preko 24 meseca, koje pripadaju tovnim grlima čiste rase, i to:“hereford, šarole, limuzin, aberdin angus, šorthorn, belgijsko plavo, kijanina, romanjola, markiđana i blond akviten ili melezima navedenih tovnih rasa, kao i za krave dojilje simentalske rase, koje pripadaju stadu namenjenom za uzgoj teladi za proizvodnju mesa.“ Izmena ovog stava u novousvojenom Pravlniku je uključila pored navedenih rasa, da su predmet podsticaja i krave dojilje simentalske rase, koje pripadaju stadu namenjenom za uzgoj teladi za proizvodnju mesa.

Ostavite komentar