SCARYBIRD

Kontakt

SCARYBIRD
Aleksandar Čerevicki
Ulica:Kosovska 26/I/5
Mesto: 21000 Novi Sad
Telefon: +381 64 0222 111, 063 500 507 (SRB)
Email:scarybird.rep.ceb@gmail.com 
Website: www.scarybird.com   www.vok.org.rs/scarybird

O nama

ČVORAK, GOLUB, VRABAC, SVRAKA, VRANA, LASTA, GALEB, KORMORAN, KOS i druge ptice štetočine, svojim atacima izazivaju veliku štetu na svim vrstama poljoprivrednog zemljišta.

Ptice atakuju i na ribnjake, farme peradi, silaže, aerodorme, marine, kuće i stambene zgrade. Dolazi do gubitka prinosa, oštećenja objekata i prljanja pokretne i nepokretne imovine. Ptice mogu nositi i prenositi bolesti uključujući toksoplazmozu, encefalitis, Salmonellu, a udisanje njihovih izmeta može uzrokovati daljnje bolesti, uključujući histopiazmozu i kriptokokozu. Takođe, ptičji izmet može uzrokovati značajne štete i propadanja na objektima i vozilima. Gnezda mogu začepiti cevi, izazvati strujni udar i privući sekundarne štetne insekte i bube kao što su grinje, komarci i sl.

Stručnjaci francuske firme SCARYBIRD su posmatranjem utvrdili da se manje ptice plaše jedino velike ptice, nekog velikog predatora poput orla, sokola, jastreba. Tokom trogodišnjeg perioda konstruktori su usavršili današnji oblik proizvoda koji služi za zaštitu poljoprivrednog zemljišta od ptica štetočina. Sačinjena je neka vrsta zmaja u obliku orla koji svojim asimetričnim i nepravilnim letom imitira let velikog predatora, a pokreće ga vetar minimalne brzine već od 2 km/h !

Testiranjem i primenom proizvoda u “odbijanju” ptica štetočina utvrđena je njegova efikasnost u visokom procentu, a primećena je i odsutnost mačaka, kerova, pa i zečeva na površinama pokrivenim našim proizvodom. Na ovaj proizvod ptice se ne navikavaju kao što to rade prema mnogim drugim poznatim uređajima i metodama, kao: – mašina sa kricima; – fiksno strašilo; – 3D životinje…

Proizvod nije invanzivan i nije bučan te ne smeta okolini, kao: – gasni pištolj; – pucnjava sačmom; – lepljive trake; – bodljikave trake …

Proizvod nije skup, kao: – laser; – ultrazvuk; – dresirani sokolovi, – pojedinačna mreža; – redna mreža…

Sa druge strane, proizvod je:

Potpuno ekološki;
Ne troši energente osim vetra (već povetarac od 2 km/h pokreće sistem);
Lako se montira i prenosi (5 min, 2kg);
Radi non-stop (24/7);
Postoje dve verzije proizvoda, osnovna od 6 metara (najpopularnija, primenjiva svuda) i produžena od 9 metara (uglavnom se koristi u visokim voćnjacima) !

Proizvod je u kompletu težak jedva 2kg, a izrađen je od profesionalnih materijala koji se koriste u planinarstvu, alpinizmu i nautici (fiberglas, aluminijum, čelik visoke čvrtsoće, kevlar, duplo štepano UV tretirano specijalno platno) tako da je otporan na ekstremne vremenske uticaje. Proizvod u kompletu čine: zemni stalak maketa zmaja sa kanapom i zakačaljkama, teleskop štap i transportna torba.

Proizvod se uspešno distribuira u Zapadnoj Evropi, Kanadi, SAD, Meksiku, Peruu, Botsvani, Australiji, a od nedavno i u Srbiji i Mađarskoj.

REFERENC LISTA

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
Institut za kukuruz, Zemun Polje
Ag.Co. DOO, Bačko Petrovo Selo/Ada
AGROINTER DOO, Novi Sad
NOVOPLUS DOO, Crvenka
Opšta zemljoradnička zadruga, Kać
PG Josip MAMUŽIĆ, Ljutovo
PG Gligorije STANIMIROV, Nadalj
Rasadnik REVA-DVA DOO, Krnjača
PP Milan STOJANOSKI, Stari Lec
PP Milorad SUBOTIN, Kać
Salaš „ĐORĐEVIĆ“, Palić-Šupljak