Kontakt

SCARYBIRD

Aleksandar Čerevicki

Ulica:Kosovska 26/I/5

Mesto: 21000 Novi Sad

Telefon: +381 64 0222 111, 063 500 507 (SRB)

Email:scarybird.rep.ceb@gmail.com 

Website: www.scarybird.com   www.vok.org.rs/scarybird

O nama

Ponosni član udruženja

Donau Soja is supported by Austrian Development Agency

ČVORAK, GOLUB, VRABAC, SVRAKA, VRANA, LASTA, GALEB, KORMORAN, KOS i druge ptice štetočine, svojim atacima izazivaju veliku štetu na svim vrstama poljoprivrednog zemljišta.

Voćnjak:

Vinograd:

Suncokret:

Kukuruz:

Povrće:

Ptice atakuju i na ribnjake, farme peradi, silaže, aerodorme, marine, kuće i stambene zgrade. Dolazi do gubitka prinosa, oštećenja objekata i prljanja pokretne i nepokretne imovine. Ptice mogu nositi i prenositi bolesti uključujući toksoplazmozu, encefalitis,  Salmonellu,  a udisanje njihovih izmeta može uzrokovati daljnje bolesti, uključujući histopiazmozu i kriptokokozu. Takođe, ptičji izmet može uzrokovati značajne štete i propadanja na objektima i vozilima. Gnezda mogu začepiti cevi, izazvati strujni udar i privući sekundarne štetne insekte i bube kao što su grinje, komarci i sl.

Stručnjaci francuske firme SCARYBIRD su posmatranjem utvrdili da se manje ptice plaše jedino velike ptice, nekog velikog predatora poput orla, sokola, jastreba.  Tokom trogodišnjeg perioda konstruktori su usavršili  današnji oblik proizvoda koji služi za zaštitu poljoprivrednog zemljišta od ptica štetočina. Sačinjena je neka vrsta zmaja u obliku orla koji svojim asimetričnim i nepravilnim letom imitira let velikog predatora, a pokreće ga vetar minimalne brzine već od 2 km/h !

Testiranjem i primenom proizvoda  u “odbijanju” ptica štetočina utvrđena je njegova efikasnost u visokom procentu, a primećena je i odsutnost mačaka, kerova, pa i zečeva na površinama pokrivenim našim proizvodom. Na ovaj proizvod ptice se ne navikavaju kao što to rade prema  mnogim drugim poznatim uređajima i metodama, kao:  – mašina sa kricima; – fiksno strašilo; – 3D životinje…

Proizvod nije invanzivan i nije bučan te ne smeta okolini, kao: – gasni pištolj; – pucnjava sačmom; – lepljive trake; – bodljikave trake …

 

Proizvod nije skup, kao:  – laser; – ultrazvuk; – dresirani sokolovi, – pojedinačna mreža; – redna mreža…

Sa druge strane, proizvod je:

  • Potpuno ekološki;
  • Ne troši energente osim vetra (već povetarac od 2 km/h pokreće sistem);
  • Lako se montira i prenosi (5 min, 2kg);
  • Radi non-stop (24/7);

Postoje  dve verzije proizvoda, osnovna od 6 metara (najpopularnija, primenjiva svuda)  i produžena od 9 metara (uglavnom se koristi u visokim voćnjacima) !

Proizvod je u kompletu težak jedva 2kg, a izrađen je od profesionalnih materijala koji se koriste u planinarstvu, alpinizmu i nautici (fiberglas, aluminijum, čelik visoke čvrtsoće, kevlar, duplo štepano UV tretirano specijalno platno) tako da je otporan na ekstremne vremenske uticaje.  Proizvod u kompletu čine: zemni stalak maketa zmaja sa kanapom i zakačaljkama, teleskop štap i transportna torba.

Proizvod se uspešno distribuira u Zapadnoj Evropi, Kanadi, SAD, Meksiku, Peruu, Botsvani, Australiji, a od nedavno i u Srbiji i Mađarskoj.

Slike sa terena

REFERENC LISTA

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad
Institut za kukuruz, Zemun Polje
Ag.Co. DOO, Bačko Petrovo Selo/Ada
AGROINTER DOO, Novi Sad
NOVOPLUS DOO, Crvenka
Opšta zemljoradnička zadruga, Kać
PG Josip MAMUŽIĆ, Ljutovo
PG Gligorije STANIMIROV, Nadalj
Rasadnik REVA-DVA DOO, Krnjača
PP Milan STOJANOSKI, Stari Lec
PP Milorad SUBOTIN, Kać
Salaš „ĐORĐEVIĆ“, Palić-Šupljak

Od  01. marta 2017. godine proizvod je dostupan i u Srbiji. Već na prvom „nastupu“ 10-11.03. u Šapcu, na dobro posećenom Regionalnom poljoprivrednom sajmu, proizvod je  izazvao  znatno interesovanje. Eminentne naučne ustanove poput Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Instituta za kukuruz,  već su pokrile svoje selekcione parcele našim proizvodom.Ističemo popularnost proizvoda kod proizvođača organske hrane koji su odmah prepoznali kvalitet proizvoda i mogućnost rešavanja problema sa pticama metodom koja je u skladu sa životnom sredinom i pravilima organske proizvodnje !

SCARYBIRD uređaj je izazvao pažnju tokom održavanja 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu kao i na 14. ŠUMADIJSKOM SAJMU POLJOPRIVREDE gde smo takođe imali predavanje usmereno prvenstveno ka voćarima. Uspešan nastup je bio i na  DANU POLJA 01. septembra u organizaciji Instituta za ratartsvo i povrtarstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ujednačena evropska MP cena za uređaj od 6m iznosi oko 100 eur, a u Srbiji iznosi =9.999,99 din + PDV, dok  cena za uređaj od 9m iznosi =12.999,99 din + PDV

Lokacija