Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

NLB banka raspisala konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje

NLB banka raspisala konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje

NLB banka Beograd objavila je početak osmog konkursa NLB Organic, u okviru kojeg će i ove godine nagraditi tri najbolja projekta novčanom nagradom u ukupnom iznosu od million i po dinara.

Konkurs je otvoren od 8. marta do 20. maja, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači s registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor s organizatorom proizvodnje.

Projekte treba dostaviti poštom, na adresu NLB banke Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, s naznakom „Konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje i prerade hrane“ ili elektronskim putem na adresu: organic@nlb.rs.

NLB banka će tri autora projekata koje stručna komisija u sastavu: prof. dr Snežana Oljača, dr Milan Adamović i Vladimir Čapić proceni najboljim nagraditi iznosom od po 500.000 dinara.

  • Poljoprivreda je jedan od ključnih segmenata u poslovnim aktivnostima NLB banke i mi joj posvećujemo veliku pažnju. Pored proizvoda i usluga iz svoje redovne ponude, povoljnog finansiranja u saradnji s Ministarstvom poljoprivrede i lokalnim samoupravama, okupili smo i tim stručnjaka – savetnika za poljoprivredu, koji dobro poznaju ovu oblast, njene specifičnosti i potrebe i koji su poljoprivrednicima na raspolaganju tamo gde oni žive i rade – na polju. I u domenu društveno odgovornog poslovanja, organska poljoprivreda zauzima značajno mesto, u onom njenom delu koji doprinosi održivom razvoju, zdravlju ljudi i očuvanju životne sredine. Zbog složenog procesa zasnivanja organske proizvodnje, pribavljanja odgovarajućih sertifikata i vrlo zahtevnog procesa proizvodnje, organskoj proizvodnji je neophodna podrška svih relevantnih institucija. Mi smo prepoznali tu potrebu, a interesovanje organskih proizvođača za naš konkurs raste iz godine u godinu, rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd.

Na NLB Organic konkursu, od 2012. godine, učestvovala su ukupno 354 projekta.

Ostavite komentar