Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Organska proizvodnja kajsije i oraha na padinama Fruške gore

Organska proizvodnja kajsije i oraha na padinama Fruške gore

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Na padinama Nacionalnog parka Fuška gora na važnoj saobraćajnici koja povezuje Novi Sad i Rumu, u mestu bogatom tradicijom i kulturom, među čuvenim sremskim voćanjacima i vinogradima, svoj komad planete pronašla je i porodica Mujkanović. U Irigu, na površini od 1,3 hektara, Nerudin je sa svojom suprugom 2006. godine podigao zasad oraha i kajsije, a zavaljujući nesebičnoj pomoći i podršci Sande i Lazara Klještanovića, stručnjaka Poljoprivredne stručne službe iz Rume, u voćnjaku danas vladaju organski principi uzgoja. Kao jedni od svedoka da je svaki početak težak i da zahteva pre svega veliko znanje, porodica Mujkanović je tokom nekoliko godina vrednog rada i učenja uspela da unapredi svoju proizvodnju, nabavi potrebnu mehanizaciju i nastavi da sanja svoj san. Nakon 11 godina upornosti, učenja, verovanja u viziju koju su na samom početku imali, uspeli su da na svom komadu planete stvore iskonsku oazu zdravlja uživajući u plodovima sopstvenog rada, napominjući da bi na nekom novom životnom početku verovatno izabrali isti put.

Autor: MSc Bojan Vojnov

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“6785,6784,6783,6782″ img_size=“1200×600″][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar