Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Organska proizvodnja jabuka porodice Klještanović na padinama Fruške gore

Organska proizvodnja jabuka porodice Klještanović na padinama Fruške gore

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Početak proizvodnje hrane po organskim principima, znači promenu načina razmišljanja, stavova i shvatanja da uz sva blaga prirode ostvarimo nove uspehe, ne samo u proizvodnji, nego u svim segmentima svakodnevnog života, mišljenje je porodice Klještanović koja je na padinama Nacionalnog parka Fruška gora pre pet godina započela sopstvenu proizvodnju jabuka. U Irigu, poznatom voćarsko-vinogradarskom rejonu u komšiluku porodice Mujkanović, organskih proizvođača kajsije i oraha, porodica Klještanović  na površini od 1,3 hektara danas proizvodi jabuke onih boja, ukusa i mirisa koje nas sve vraćaju u rano detinjstvo i podsećaju ukusa i mirisa sela, zdravih i sočnih plodova prirode. Primenom osnovnih smernica za uzgoj voća po organskim principima uz dugogodišnje iskustvo u voćarstvu, Sanda i Lazar su izabrali one sorte jabuka koje imaju povoljne uslove za rast, razvoj i plodonošenje u organskom sistemu proizvodnje. Svesni značaja i blagodeti koju priroda pruža, svojim primerom ova složna porodica teži da sačuva savršenu harmoniju čudesnog sveta koji je stvoren pre nas, pozivajući i ostale da im se pridruže.

Autor: MSc Bojan Vojnov

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“6239,6241,6242,6243,6244,6245,6246,6247,6248,6249,6250″ img_size=“1200×800″][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar