Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

„Organska ulica Novog Sada“ na Ribljoj pijaci

„Organska ulica Novog Sada“ na Ribljoj pijaci

Novi Sad – Na Ribljoj pijaci danas i sutra svi zainteresovani mogu posetiti manifestaciju „Organska ulica Novog Sada“ u organizaciji Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu. Ukupno 30 izlagača predstavlja sezonske, sveže, organske namirnice i prerađene proizvode.

Manifestacija pre svega ima za cilj promociju „Organske ulice“ na Ribljoj pijaci kao stalnog prodajnog mesta organskih proizvođača, koju je JKP „Tržnica“ otvorila 2015. godine pod sloganom „Dobro za prirodu dobro za nas“.

„Organska ulica“ će i sutra biti otvorena od 8 do 13 sati, a svi potrošači koji budu kupili organske proizvode imaće priliku da degustiraju dve vrste organskih čajeva „Bio Salaša“ porodice Farago. Kuvari restorana „Fiš & Zeleniš“ kuvaće ukusnu čorbu od bundeve proizvođača „Vozar“ iz Kisača, a za najmlađe su obezbeđene organske jabuke porodičnog gazdinstva „Klještanović“ iz Rume.

Univerzitet „Edukons“ – Fakultet za ekološku poljoprivredu će sa timom klastera informisati građane o svim nedoumicama koje imaju u pogledu organske hrane, a svi zainteresovani će imati priliku da besplatno dobiju brošuru „Organske farme u Vojvodini”, publikaciju koja promoviše organske proizvođače Vojvodine.

Izvor: Novi Sad

Ostavite komentar