Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede na predstavljanju projekta Bio food contol u Štutgartu

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede na predstavljanju projekta Bio food contol u Štutgartu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede nakon prvog eliminacionog kruga na kome je učešće uzeleo više od 600 učesnika, našao se među 100 najboljih ekipa na Katana projektu koji se realizuje po pozivu Horizont 2020 i to na teritoriji od osam zemalja, sa ukupno 14 partnera. Tako je nakon nekoliko Matchmaking day-a u Novom Sadu i Sarajavu, u Štutagatu  u periodu od 7. do  9. jula održan Bootcamp, gde su se okupile najbolje ekipe sa različitim idejama iz tri oblasti: Precizna poljoprivreda, Mobilni servisi za pristup tržištu i Funkcionalna hrana. Tokom trodnevnog kampa, učesnici su imali priliku da budu na različitim treninzima i radionicama iz oblasti tržišta, marketinga, kao i da vide uspešne biznise iz svere poljoprivrede i prehrambene tehnologije, ali i da učestvuju na radionici za pripremu Crowdfunding kampanje koja će nastupiti početkom oktobra meseca.

Sa prethodno osnovanim konzorcijumom, Vojvođanski klaster organske poljoprivrede u saradnji sa IT kompanijom „Infora Research group“ i sertifikacionom kućom „Organic control system“ iz Subotice predstavio je svoju ideju „Bio Food Control“.

Predstavnici VOK-a, Stefan Manja –poslovni sekretar i Bojan Vojnov –zamenik menadžera klastera, predstavili su u prezentaciji projekat u vidu android aplikacije i web platforme koja bi organskim proizvođačima olakšala proces sertifikacije i povećala transparentnost organskih proizvoda kod krajnjeg potrošača.

U narednom periodu planira se priprema Crowdfunding kampanje, gde će Vojvođanski klaster organske poljoprivrede takođe uzeti učešće u potrazi za investitorima koji bi podržali projektnu ideju i omogućili njenu realizaciju .

Po završetku Bootcampa u Štutgartu, predstavnici VOK-a i Infore, posetili su Heidelberg Innovation Forum, gde su imali prilike da čuju brojne inovativne ideje.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“3″ images=“5588,5590,5591,5592,5593,5594,5595,5596,5597,5598,5599,5600″ img_size=“1200×800″][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar