Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede na drugom Katana Matchmaking day-u

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede na drugom Katana Matchmaking day-u

U ponedeljak, 5. juna u prostorijama vojvođanskog IKT klastera iz Novog Sada održan je drugi Katana Matchmaking day koji je okupio 10 najboljih ekipa sa teritorija Republike Srbije i delom iz Bosne i Hercegovine koje su nakon ocenjivanja u prvoj fazi Katana projekta ušle u prvih 100 najboljih ideja i ostvarile mogućnost učešća na Katana Bootcamp-u koji će se održati od 7. do 9. jula u Štutgartu.

Tom prilikom prisutnima se obratio Doc. dr Mladen Radišić gde je kroz detaljnu prezentaciju upoznao učesnike o predstojećim aktivnostima o kampu, značaju povezivanja i pronalaženju poslovnih partnera, kao i predstavljanju ideja pred zainteresovanim investitorima. Takođe, prisutni su imali priliku da saznaju i nešto više o predstavljanju ideja na crowdfounding platformama. Vojvođanski IKT klaster – VOICT je mesto koje okuplja najbolje domaće kompanije iz sektora informacionih tehnologija koje zapošljavaju preko 3.500 stručnjaka, a klaster koriste kao jedinstvenu platformu za saradnju i lobiranje. Ova asocijacija uživa snažnu podršku zajednice kroz institucije iz oblasti obrazovanja, regionalnog razvoja i civilnog sektora.

Nakon upoznavanja sa predstojećim obavezama i aktivnostima, svaki član izabrane ekipe imao je priliku da predstavi ideju ostalim takmičarskim grupama, kao i da razmene mišljenja, pa čak i pronađu neke od potencijalnih partnera što je učinjeno putem B2B sastanka.

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede, kao jedan od učesnika Katana projekta, nakon visoko plasiranog mesta, takođe je predstavio svoju Organic certification application ideju gde će u saradnji sa softverskom kućom Infora nastaviti dalji razvoj aplikacije najavljujući i učešće na Bootcamp-u u Štutgartu.

MSc Bojan Vojnov

Ostavite komentar