Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Rusiji potrebna srpska organska hrana

Rusiji potrebna srpska organska hrana

Srbija je interesantna za investiranje, istakao je kopredsedavajući Poslovnog saveta Srbija-Rusija Branislav Grujić i pozvao ruske biznismene da iskoriste mogućnosti koje nudi naša zemlja.

On je, na okruglom stolu u organizaciji Tanjuga i PKS „Rusija-Srbija: Perspektive ekonomskog razvoja“, u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), rekao da na nivou državnih preduzeća postoji kvalitetna saradnja uz dobre pomake.

Cilj je, kako je dodao, da se podstakne dolazak privatnog kapitala.

Ukazao je da je problem u pristupu, jer mi „merimo u santimentrima, a Rusi u metrima“. Najavio je da će na SPIEF-u predstaviti mere s tim u vezi.

– Srbija je danas zemlja u koju može da se investira, ostraruje, a profit je u biznisu mera uspeha, podvukao je on.

Napredovanje na rang listama iz oblasti privrede pokazuje da je Srbija sve privlačnija i mesto za investiranje. Ukazao je da je budućnost, kada je reč o poljoprivredi, ulaganje u proizvodnju organske hrane.

– Srbija ima idealne klimatske uslove za razvoj organske hrane“, podvukao je Grujić.

On je rekao da je veoma interesantno ulaganje i u nekretnine u Srbiji, te podvukao da je Beogard postao vrlo interesantan centar za razvoj nekretnina.

U cilju podsticanja investicija i daljeg razvoja ekonomske saradnje, kazao je da i ruski i srpski biznismeni očekuju da države prave infrastrukturu ne samo fizičku, već i kroz olakšice, kako u protoku ljudi, robe, novca, ali i pojednostavljenje propisa.

Što se tiče srpskih biznismena koji žele da uđu na rusko tržište rekao je da je Rusija zemlja u kojoj se ceo svet takmiči da dođe i osvoji ga.

– Ako neko želi da dođe na ovo tržište mora znati da je došao u konkurenciju sa najboljima u svetu. Sve najbolje firme su ovde i takmiče se i rade – istakao je Grujić.

Anatolij Tihonov, kopredsedavajući Poslovnog saveta identifikovao je oblasti u kojima dve zemlje imaju dobru saradnju, od bankarstva do poljoprivrede, istakavši dobru poslovnu klimu i potencijale za saradnju.

Izvor: Blic

Ostavite komentar