Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Zdravlje je na prvom mestu

Zdravlje je na prvom mestu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

U blizini Kovačice koja je na mapi svetskog naivnog slikarstva, na svega nekoliko kilometara nalazi se Crepaja, mesto poznato po pioniru organske proizvodnje Zoranu Atanackoviću u čijem se komšiluku pre sedam godina u proizvodnju uključila i porodica Novakov.

Da roditeljska ljubav i briga nemaju granice još jedan je dokaz i primer Jasmine i Novice Novakov koji su zbog zdravstvenog stanja svog mlađeg sina otpočeli sa proizvodnjom organske hrane, verujući da priroda ima svoj lek. Kako je vreme prolazilo, a plodna banatska zemlja davala zdrave plodove, skromna proizvodnja u Crepajačkom ataru je počela da se polako širi. U međuvremenu, Nikica je ostao bez posla, ali kao čovek koji zna da je život jedna velika borba, okreće se u potpunosti poljoprivredi i zajedno sa suprugom Jasminom podiže i školuje svoja dva sina koji danas vredno pomažu svojim roditeljima.

Sa organskom proizvodnjom smo započeli pre svega zbog zdravlja naše dece, a danas imamo tu priliku da proizvedemo i za ostale porodice koje se žele hraniti organskim proizvodima. Na našem imanju proizvodimo ratarske kulture poput spelte,ovsa,raži i kukuruza, a od povrtarskih kultura gajimo kupus, spanać, zelenu salatu, blitvu, kelerabu, cveklu, brokoli, karfiol, mrkvu, paštrnak, praziluk, crni i beli luk“, navodi Jasmina Novakov.

Svoje organske proizvode porodica Novakov prodaje na pijaci u Bloka 44 na Novom Beogradu, a takođe i u saradnji sa određenim distibuterima. Želja im je da svoju proizvodnju prošire i svojim kupcima ponude još širi asortiman proizvoda. Navode da je u ovom poslu neophodno da sačuvaju kvalitet i poverenje potrošača. Jedan od problema u njihovoj proizvodnji jeste svakako nedostatak sertifikovanog semenskog materijala i smatraju da je pomoć u tom pravcu preko potrebna.

Ljudi moraju nešto raditi da bi se opstalo u ovim vremenima. Imamo zemljište koje su nam naši stari ostavili i zahvalni smo na tome. Imamo zadovoljne kupce i to nam je podstrek da idemo napred sa našom proizvodnjom. Najveće zadovoljstvo od svega nam je što smo našoj deci omogućili da se zdravo hrane, jer zdravlje nema cenu“, zaključuje Nikica, domaćin gazdinsta Novakov iz Crepaje.

Autor:Bojan Vojnov

Foto: Stefan Manja[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“flexslider_fade“ interval=“3″ images=“3798,3799,3800,3801,3802,3803,3804,3805″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“1200×800″][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar