Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Kada se volja i rad udruže!

Kada se volja i rad udruže!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jelena Ninkov odlučnošću i pozitivnim stavom prevazilazi prepreke

Pored svih prepreka na koje nailazi, kao samohrana majka, podstanar i organski poljoprivredni proizvođač bez zemljišta u svom vlasništvu, Jelena Ninkov je sačuvala vedar duh i veru u bolju budućnost. Iako po struci profesorica istorije, odlučila je da se oproba u uzgajanju organskog povrća i začinskog bilja, nakon čega je to zavolela i tome se potpuno posvetila.

Posetiocima pijace organske hrane u Bloku 44 Jelena je već dobro poznata po kvalitetnim proizvodima, dobrim savetima i ljubaznosti, dok će od juna i na Limanskoj pijaci u Novom Sadu potrošači imati priliku da kupe njene proizvode i bolje je upoznaju. Na 2,5 jutra gaji veliki broj povrtarskih, kao i lekovitih i začinskih biljnih vrsta i stalno se trudi da u ponudi ima što veći asortiman proizvoda. Zemljište uzima u zakup i ugovori na kratak period od samo nekoliko godina predstavljaju dodatni rizik, posebno u organskoj proizvodnji gde period konverzije traje tri godine i tek nakon toga sledi organski status, kao i zbog ulaganja u sisteme za navodnjavanje, povećanje sadržaja organske materije u zemljištu, dugotrajnog procesa borbe sa korovima itd.

Jelena Ninkov daje pozitivan primer drugima da se radom, upornošću i istrajnošću može prevazići i postići sve. Poznajući značaj zdravstveno bezbedne hrane, ponosna je što može da je proizvede i ponudi pre svega svojoj deci. Takođe, ceni mogućnost da svoje vreme organizuje i provodi sa decom učeći ih kako da proizvedu hranu, žive zdravo i neguju prave životne vrednosti.

Tekst: Tanja Stanišin

Fotografija: Stefan Manja

[/vc_column_text][vc_gallery type=“flexslider_fade“ interval=“3″ images=“3577,3576,3575,3574,3573,3572,3571,3570,3569,3568,3567,3566,3565,3564″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“1200×800″][/vc_column][/vc_row]