Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Nemačko i rusko tržište želi organske proizvode iz Srbije !

Nemačko i rusko tržište želi organske proizvode iz Srbije !

Robu koja se proizvede u Srbiji i dalje žele ruski kupci, a za voće i povrće iz Srbije kupci iz Nemačke i Austrije spremni su da plate i 50 odsto više.

Rusi znaju za našu robu i sve je više traže, naročito organske proizvode, koji imaju uski krug potrošača.

„Mi znamo za srpske proivode, jer se oni prodaju u Rusiji. Znam da su oni kvalitetniji i da su sve više traženi“, kaže Aleksander Cabel, zamenik direktora distributivno-logističkog centra Futsiti sa 5.000 prodajnih firmi.

On kaže da je organika naročito popularna među Rusima i da ona ima uski krug potrošača, koji tačno znaju zboč čega plaćaju više za ove proizvode.

Ruska delegacija, koja je bila u poseti Srbiji, upoznala se i sa proizvodima Predraga Koluvije. On kaže da je važan dogovor sa Rusima kako bi mogli da ugovaraju proizvodnju kooperantima za sledeću godinu.

Proizvodi Koluvije, kako kaže, jedva su ušli u srpske markete pre tri godine, a sada su prisutni u preko 200 marketa u Srbiji.

Na Kritu i Peleponezu kooperanti gaje za Srbe južno voće i povrće, a ta roba se dalje plasira u Austriju i Nemačku. Koluvija kaže da 84 proizvođača za njih gaji voće jer im se nije isplatilo da greju plastenike. Sa cenom transporta do Srbije, proizvod je jeftiniji nego da su oni grejali plastenike.

Nemački lanac im je ponudio 50 odsto više za srpsku organski proizvod nego za bilo koji drugi.

Pogledajte Video: Nemci: Reklama i dva puta veća cena za srpsku robu

Izvor: www.b92.net

Ostavite komentar