Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Priznanje predsedniku Centra za organsku proizvodnju

Priznanje predsedniku Centra za organsku proizvodnju

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Na 3. Međunarodnoj naučnoj konferenciji o agrobiodiverzitetu održanoj 20 – 23. avgusta 2015. godine u Nitri Rektor Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri prof. dr Peter Bielik uručio je priznanje predsedniku Upravog odbora Centra za organsku proizvodnju Selenča, i direktori kompanije Zdravo organic Selenča, gosp. Jozefu Gašparovskom za veliki doprinos u izgradnji naučno-istraživačke i privredne saradnje između institucija i privrednih subjekata dve države.

Posebno značajan doprinos gosp. Gašparovskog ogleda se u povezivanju Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri sa Univerzitetom u Novom Sadu iz čega je proistekao veliki broj zajedničkih aktivnosti koje obuhvataju razvoj istraživanja, razmena znanja i iskustva, zajednička organizacija Foruma o organskoj proizvodnji koji se tradicionalno održava u Selenči od 2007. godine.

Konferencija je organizovana u saradnji sa Narodnom botaničkom baštom M.M. Griška (Narodna Akademija Nauka Ukrajina) i okupila je preko 200 naučnih radova, od kojih je u toku tri dana prezentovano 50.

Učešće na konferenciji uzeli su predstavnici Ukrajine, Češke, Srbije, Belorusije, Rusije, Kazahstana, Azerbedžana, Bugarske i Slovačke.

Poljoprivredni Univerzitet u Nitri je osnovan 1952. godine i od samog početka je centar poljoprivrednog obrazovanja, istraživanja i razvoja u Slovačkoj, u prioritetnom području ljudske delatnosti – proizvodnji bezbedne i zdrave hrane u skladu sa zaštitom okoline, očuvanjem biološke raznovrsnosti i održivog razvoja.

Po naučnim i obrazovnim performansama i tradiciji institucija je priznata u zemlji i inostranstvu. Postizanjem sveobuhvatne akreditacije u 2009. godini, Univerzitet je visoko rangiran među visokoškolskim ustanovama tipa univerziteta.

Ime Zeleni Univerzitet je postao deo identiteta Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri.

Centar za organsku proizvodnju Selenča je zahvalan na dosadašnjoj saradnji i nesebičnom doprinosu predstavnika Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri razvoju organske proizvodnje u Vojvodini i Srbiji.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: OrganicCentar[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]