Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Održan Dan polja soje u Telečkoj

Održan Dan polja soje u Telečkoj

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]

Dan polja soje, održan 21.08.2015, posvećen je organskoj proizvodnji soje.

Na manifestaciji je predstavljen sortni ogled sa pet sorti soje, različite grupe zrenja, kao i ogled sa primenom preparata za folijarnu prihranu i mikoriznih preparata, odnosno preparata na bazi gljive koji služe za poboljšanje otpornosti soje.

Napravili smo ogledna polja soje, jer nameravamo da proizvodimo genetski nemodifikovanu soju za Nemačku i Austriju, gde imamo mnogo kupaca. Želimo da ispitamo koja sorta najviše odgovara ovom području-izjavila je Valerija Balint agronom i članica udruženja poljoprivrednih proizvođača „Ekolend RS”. Vladimir Sabadoš, direktor Poljoprivredne savetodavne službe Sombor, je izjavio da organske soje na teritoriji Vojvodine nema mnogo kao i da je za gajenje soje u Evropi najpogodniji podunavski region.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][vc_single_image border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ image=“1023″ img_size=“full“ alignment=“center“ img_link_large=“yes“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“1027″ alignment=“center“ border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ img_size=“full“ img_link_large=“yes“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“1025″ alignment=“center“ border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ img_size=“full“ img_link_large=“yes“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Prilikom predstavljanja ogleda organske soje prisutni su imali priliku da porazgovaraju sa eminentnim stručnjacima iz oblasti poljoprivredne proizvodnje o značaju gajenja organske soje na teritoriji Srbije. Prisustvovao je značajan broj poljoprivrednih proizvođača i predstavnika kompanija koja se bave agro-biznisom.

Manifestaciju su organizovali zajedničkim snagama  „Donau Soja”, „Ecoland RS” i Poljoprivredna stručna služba Sombor.  Dan Polja je organizovan u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i projektom „Kvalitetna soja bez GMO-a iz Dunavske regije” u okviru programa za razvoj privatnog sektora u Srbiji „ACCESS”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]