Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Održan Dan polja organske soje u Beloj Crkvi

Održan Dan polja organske soje u Beloj Crkvi

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Regionalni Centar Donau Soja je u četvrtak 20.08.2015. godine, u okviru kompanije Ecoagri Serbia, organizovao Dan polja u Beloj Crkvi.  Nakon okupljanja gostiju prisutne je pozdravio generalni direktor kompanije Ecoagri Mlađan Ljubić, kao i koordinator projekta Marjana Vasiljević. Marjana je tom prilikom istakla značaj proizvodnje organske soje u Srbiji čija je tražnja na Evropskom tržištu u stalnom porastu.  Kompanija Ecoagri već nekoliko godina izvozi svoje proizvode na najzahtevnije Evropsko tržište kao što su Nemačka i Švajcarska.

Ogledi organske proizvodnje soje se sastoje iz sortnog ogleda u kojem se ispituje 7 sorti soje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i ogleda mehaničke kontrole korova u kom su korišćene sledeće mašine: češljasta drljača, rotirajuća motika, kultivator i kombinacija kultivatora i češljaste drljače. Mašine koje su korišćene u ogledu prisutni su mogli da vide u povratku sa parcele, a posebno je predstavljena češljasta drljača nemačke firme Treffler Machinery koja je jedna od lidera u proizvodnji mašina za mehaničku kontrolu korova.

Nakon obilaska oglednog polja, u prostorijama Ecoagria, održano je predavanje o kontroli korova u organskoj proizvodnji  od strane Dr Vladana Ugrenovića. On je istakao da kontrolu korova u organskoj proizvodnji treba bazirati na održavanju zemljišta bez semena korova i njihovoh organa za vegetativno razmnožavanje, a ne na zaštiti useva od korova.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“nivo“ interval=“0″ images=“899,898,897,896,895,894,893″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row]