Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

82.Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

82.Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu nalazi se među deset najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi, a najvažniji je sajam Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope. Proizvođači, trgovci, stručnjaci, naučnici, političari, privredne delegacije, predstavnici medija i posetioci iz svih oblasti društvenog i privrednog sektora, ostvaruju poslovne kontakte i unapređuju saradnju tokom Sajma. Ovaj sajam predstavlja evropski važnu manifestaciju na kojoj se okupljaju ljudi koji znaju šta znači poljoprivreda i kolika je njena važnost. Zdrava hrana je nešto što jeste i što će biti najvažnije u narednim decenijama, a mi imamo priliku da je proizvodimo i isporučujemo. Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković rekla je da je Međunarodni poljoprivredni sajam uvek odličan povod da se svi zajedno podsetimo značaja poljoprivrede za ekonomiju naše zemlje.

Ove godine okupiće se rekordnih 1.500 izlagača iz 60 zemalja. Zemlja prijatelj sajma je Italija, a prvi put na Novosadskom sajmu nastupa i jedna od najvećih poljoprivrednih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata “Al Dahra”.

Izložbu organskih proizvoda po peti put organizuje Nacionalno udruženje Serbia organica, uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede. “Uz našu finansijsku podršku i organizacionu pomoć Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje ‘Serbia organica’ i udruženja ‘Futoški kupus’, na sajmu će biti održana Izložba organskih proizvoda”, rekla je ministarka i dodala da je u odnosu na prethodne godine novina to što će na izložbi biti predstavljeni i proizvodi sa oznakom geografskog porekla.
Tokom prethodnih godina na izložbi se predstavio veliki broj gazdinstava koja su u sistemu kontrole i sertifikacije, kompanije koje se bave preradom, fakulteti koji u svojim programima imaju ovu oblast, proizvođači i distributeri repromaterijala, kontrolne organizacije, instituti, centri organske proizvodnje i ostala udruženja proizvođača.

Uslovi za učestvovanje:

-Na izložbi se mogu izlagati i promovisati isključivo proizvodi – sveži i/ili prerađeni koji se mogu označiti (u skladu sa zakonskim propisima): ORGANSKI PROIZVOD ili PROIZVOD IZ PERIODA KONVERZIJE;
-repromaterijal (sredstva za zaštitu i ishranu bilja, reproduktivni materijal itd ) koji je registrovan od strane nadležnih institucija;
-gazdinstva, udruženja, centri -regulisana članarina;
-ostala pravna lica-regulisana članarina i uplaćena kotizacija (17.000 dinara) – uplata kotizacije je ujedno i potvrda rezervacije mesta.
-udruženja i Centri za organsku proizvodnju dužni su da prijave imena svojih učesnika (gazdinstava ili pravnih lica) koji će izlagati, a u ukoliko su njihovi pod izlagači pravna lica potrebno je da ona izmire gore navedenu kotizaciju.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: Ekapija, AgroSrbija, SerbiaOrganica, Blic[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]