Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Nastavak saradnje sa partnerima iz Osijeka

Nastavak saradnje sa partnerima iz Osijeka

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Centar za organsku proizvodnju Selenča ugostio je u petak, 27.novembra 2015. godine, direktore osiječke i novosadske tržnice i predstavnike udruženja Eko rural net iz Osijeka. Dogovarana je zajednička saradnja u EU projektima i saradnja između dve Tržnice.

Postoji veliko interesovanje tržišta za organske proizvode, veliki potencijal  i velika šansa da se, kroz saradnju u regionu, unapredi ovaj vid poljoprivrene proizvodnje, ocenjeno je na današnjem sastanku predstavnika Centra za organsku proizvodnju u Selenči (COPS), udruženja “Eko rural net “ iz Osijeka  i preduzeća “Tržnica” iz Osijeka i “Tržnica” Novi Sad.

„Ovde smo  kako bismo uvideli mogućnosti za proširenje saradnje u ovom sektoru i poboljšanje  tog vida poljoprivredne proizvodnje. Spremni smo na svaki vid zajedničkih aktivnosti koje će podstaći organsku proizvodnju, obezbediti proizvođačima bolji plasman, a potrošačima pristupačniju i raznovrsniju ponudu kvalitetne i zdrave hrane“, istakao je direktor osiječke “Tržnice” Ante Šimić.

Direktor novosadske tržnice Miloš Tubić predstavio je nekoliko modela saradnje koja bi uključivala ova dva preduzeća, organske proizvođače iz Bačke i Osiječko-baranjske županije i njihova udruženja – COPS i “Eko rural net”.  Između ostalog, pozvao je današnje goste COPS-a iz Hrvatske da na novosadskoj Ribljoj pijaci, prepoznatljivoj po izuzetnoj ponudi organskih proizvoda i nizu raznovrsnih manifestacija koje se na njoj dešavaju tokom godine, zajedno organizuju “Dane osiječke tržnice”.

„Vaš region poznat je po dobrim, jedinstvenim proizvodima i voleli bismo da ih predstavite u Novom Sadu na manifestaciji koja bi na Ribljoj pijaci bila održana u februaru iduće godine“, rekao je Tubić gostima iz Osijeka. Naravno, zajedničkim aktivnostima, kao partneri na projektima ali i u kvalitetnoj saradnji koju možemo uspostaviti i mimo projekata. U svakom slučaju, rezultati te saradnje bi trebalo da budu održivi i da se na njima temelji dalji razvoj organske proizvodnju u oba regiona.

Na sastanku je bilo reči i o novom pozivu za prekogranične projekte sa Hrvatskom  iz fondova Evropske unije. Očekujući raspisivanje konkursa, COPS i “Eko rural net” pripremaju zajednički projekat u oblasti eko-proizvodnje, što bio nastavak njihove dosadašnje saradnje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: OrganicCentar[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar