Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Počela realizacija Programa podrške za razvoj predloga projekata iz oblasti ruralnog razvoja

Počela realizacija Programa podrške za razvoj predloga projekata iz oblasti ruralnog razvoja

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]U organizaciji SPESCOM Consulting-a i Centra za organsku proizvodnju u Selenči počela realizacije radionica u okviru Programa podrške za razvoj predloga projekata iz oblasti ruralnog razvoja.

Na radionicama učestvuju predstavnici Opštine Bač, Regionalne razvojne agencije Bačka, Info centra za ruralni razvoj Agrosmart iz Novog Sada, Vojvođanskog klastera za organsku poljoprivredu, Srednje poljoprivredne škole Bač, Centra za održivi razvoj i zelenu ekonomiju iz Novog Sada i Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Cilj ovog Programa je pružanje podrške u razvoju projektnih ideja i pripremi projektnih aplikacija kroz upoznavanje sa načinom funkcionisanja tržišta donacija i donatorskih organizacija, izgradnjom partnerstava, analizom problema, selekcijom ideja i razvojem kompletnih projektnih predloga za apliciranje na konkurse.

Tokom realizacije Programa, učesnici će kroz šest radionica i mentorsku podršku savladati PCM metodologiju, formirati partnerstva i razviti projektne predloge za konkurisanje na domaće i strane pozive.

U period od 01.10.2015. – 30.11.2015. godine organizovaće se šest radionica za učesnike tokom kojih će se:

1) informisati o mogućnostima finansiranja projekta od domaćih i stranih fondova,

2) upoznati sa principom formiranja partnerstva na projektima,

3) upoznati sa načinom pripreme projektne dokumentacije i aplikacije,

4) razraditi koncept ideje.

U period od 01.12.2015- 31.12.2015. godine učesnici će imati mentorsku podršku sa ciljem:

1) razvoja predlog projekta u potpunosti,

2) kreiranja strategije projektnog upravljanja organizacijom.

Sa učesnicima Programa, kao predavač i mentor, radi gđica. Biljana Viduka. Realizacijom programa nastavlja se saradnja SPESCOM Consultinga i Centra za organsku proizvodnju Selenča, kao i intenziviranje aktivnosti sa ostalim institucijama/organizacijama koje učestvuju u Programu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: OrganicCentar[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar