Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Je li bolje organsko ili domaće?

Je li bolje organsko ili domaće?

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Domaće ili organsko, pitanje je sad? Naravno, i jedno i drugo je odlično, međutim, želite li zdravije, odaberite organsko.

Prema čak 343 američka ispitivanja, organsko voće i povrće sadrži od 18 do 69 posto više zaštitnih antioksidanata, objavljeno je u stručnom nutricionističkom časopisu British Journal of Nutrition.

Zbog većeg udela antioksidanata, autori istraživanja kažu da ako pojedete četiri porcije organskog voća i povrća na dan, zapravo pojedete još jednu, dodatnu porciju. To je zato što se za organski uzgoj ne koriste djubriva pa su uzgojeni plodovi manji i „nabijeniji“ nutrijentima.

Nadalje, pitate li se je li domaće voće i povrće bolje od uvoznog organskog – opet pobeđuje organsko. Iako se uvozni plodovi često beru dok još nisu zreli te kilometrima putuju do prodavnica, što umanjuje količinu nutrijenata, ovi istraživači ističu da ipak sadrže više antioksidanata od domaćeg, neorganski uzgojenog voća i povrća.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: SensaKlub[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar