Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Održana obuka o pripremi evropskih projekata na Fakultetu tehničkih nauka

Održana obuka o pripremi evropskih projekata na Fakultetu tehničkih nauka

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine organizovao je u periodu od 23. do 25. septembra obuku na temu pripreme projekata u oblasti visokog obrazovanja koji se u budućnosti žele finansirati kroz evropska sredstava.

Učešće u pohađanju trodnevnog seminara pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ uzela je i dr Mirjana Topić, rukovodilac sektora za upravljanje projektima i međunarodnu saradnju Vojovđanskog klastera organske poljoprivrede. Kroz teorijski i praktičan deo obuke prisutni su bili u mogućnosti da se upoznaju sa osnovama pripreme projekata po evropskim sertifikat (1)proceduramam i zahtevima. Polaznicima su predstavljene mogućnosti koje su otvorene za visokoobrazovne institucije iz Srbije kroz predstavljanje relevantnih pojedinačnih programa prekogranične saradnje, kao i programa Evropske unije koji su interesantni za oblast visokog obrazovanja poput Erazmus+ programa i programa Horizont 2020. Praktičan deo obuke svodio se na izgradnju stavova i veština kod polaznika kako bi se osposobili da samostalno formulišu predloge projekata, razmišljaju o potencijalnim partnerskim organizacijama, izrade strukturu projekta kroz pripremu logičke matrice i pripreme budžet projekta.

Tokom obuke predstavljeni su prethodni projekti Univerziteta u Novom Sadu finansirani u prethodnoj sedmogodišnjoj finansijskoj perspektivi Evropske unije od 2007. do 2013. godine. Obuka je sprovedena sa ciljem da se uspešnost u privlačenju sredstava iz evropskih fondova za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta u Novom Sadu nastavi i u narednom periodu, u novoj finansijskoj perspektivi Evropske unije od 2014. do 2020. godine.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: VojvodinaHouse[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar